EOF. Qui som?

Som un centre de formació on s'imparteixen cursos formatius i de capacitació professional pràctica i específica en totes les operacions i fases de la cadena de treball forestal.

Tala, esbrancat, poda, estassada, desembosc, classificació, valorització i transformació de la fusta, sistemàtica de treball i prevenció de riscos, així com, coneixement pràctic i concret de les disciplines relacionades adaptades a la categoria professional (silvicultura, dasometria, planificació de treballs, etc.).

 

L’escola realitzarà treballs forestals amb els alumnes i maquinària pròpia.

 

 

L'objectiu és formar oficials especialistes en treballs forestals, tant de tala com de desembosc.

 

Durant el transcurs de la formació, que serà de sis mesos, els alumnes aprendran de manera pràctica, duent a terme totes les fases d’una obra forestal, amb la maquinària i tècniques específiques, completant un aprofitament forestal durant el curs.

 

Aquesta formació, eminentment pràctica, capacitarà els alumnes per a les tasques forestals i els donarà una experiència i una productivitat que facilitarà enormement la seva incorporació o reciclatge al món laboral.

 

A més, durant l’últim mes de formació, s’alternaran les setmanes en pràctiques en empreses i pràctiques als treballs de l’escola.

 

El curs d’oficials donarà una base teoricopràctica comuna per tots els alumnes, coneixent i practicant tots els processos que hauria de dominar un treballador forestal i oferirà fins a 5 especialitzacions.

 

Tots els alumnes hauran de complir els estàndards bàsics d’ús de la motoserra (Certificats ECC1 i ECC2), tenir un coneixement bàsic del producte, la maquinària, i els processos de planificació i execució d’aprofitaments i treballs forestals per dur a terme l’especialització en una o més de les branques d’oficial forestal.